Modus

Hoe een hoed te breien: materiaal en breien

Inhoudsopgave De materiaalkeuze Metingen verrichten Hoofddeksels breien De afwerking van je hoed De pet is een mooi designaccessoire voor zowel dames als heren. Voor de komende winter heb je besloten om je hoofddeksel persoonlijk te maken. Ja, dat kan! Begin met het aanschaffen van de benodigde apparatuur. Neem vervolgens de maat van je hoofd en houd je aan de instructies voor het breien. Het resultaat zal je verrassen! De materiaalkeuze Verschillende tools die betrokken zijn bij de vervaardiging van een dop. Plan op een paar rondbreinaalden. Privilege het model nr. 5 dat vrij standaard blijft. Koop voor afwerkingen een stopnaald of een haak. Het breigaren blijft een vrij belangrijk element. Kies het zorgvuldig. Het zal de stijl van je hoed bepalen. De kleur en dikte moeten overeenkomen met uw verwachtingen. Grotere draden zijn gemakkelijker te breien. Wat het materiaal betreft, is wol elastischer en warmer dan katoen. Houd ook rekening met de lengte van de draad. Voor een dicht model heeft u ongeveer 100 tot 200 meter draad nodig. Aan de andere kant is 130 tot 280 meter draad voldoende voor een draad van standaardformaat. Voor het breien, moet je ook een schaar, ringen van markeringen of veiligheidsspelden en een meetlint. Metingen verrichten Over het algemeen is de hoofdomtrek van een volwassene gemiddeld 61 cm. Om een ​​fatsoenlijke hoed te maken, moet je de afmetingen van je hoofd nemen. Hiermee kunt u het aantal steken instellen. Het tellen gebeurt in stappen van 5 cm. Als je hoofdomtrek 65 cm meet en je 9 steken voor 5 cm verhoogt, zou het aantal te beklimmen steken 117 zijn. Om dit te bereiken, maak je een vermenigvuldiging tussen het quotiënt van je hoofdband in cm door 5 cm en het aantal mazen bepaald op het monster (65/5 = 13 en 13 x 9 = 117). In de praktijk wordt aangeraden het aantal meshes standaard af te ronden naar een veelvoud. Dit zal een op maat gemaakte dop ontwerpen. Hoofddeksels breien Het samenstellen van de mazen vindt probleemloos plaats als u de berekeningen goed had gemaakt. De stappen zijn als volgt: Je verbindt de eerste steek met de laatste; Vervolgens geef je de rechter aan de linkerkant door om de eerste steek te vouwen enzovoort; Vermijd het draaien van de mesh met het risico dat u uw hoed verkeerd gebruikt; Wanneer de hoed begint te tekenen, probeer het van tijd tot tijd om het aantal resterende rijen en de juistheid van uw breien te controleren; Met de rondbreinaalden voegt u een paar extra rijen toe om te compenseren voor de natuurlijk gemaakte rolzoom. De afwerking van je hoed Je hoed zou precies je schedel moeten bedekken als je de juiste afmetingen had genomen. Zorg dat er om de 9 steken markeringsringen worden aangebracht. Verlaag zo nodig de steken om uw hoofdband kleiner te maken. Als je merkt dat er nog 4 steken over zijn om je hoed af te maken, knip je de draad af. Houd het slechts 40 tot 55 cm. Je introduceert de laatste in de vier steken met een haak of een stopnaald. Je zult er dus in slagen de bovenkant van je hoed dicht te doen. Het gebruik beveelt vrij korte en precieze gebaren aan. Verwijder vervolgens de breinaald. U voert de resterende thread in. Je trekt het naar de binnenkant van de dop door het midden. Gebruik een haak om dit te bereiken. Vervolgens knipt u de draad op dezelfde lengte als de beker. Om te finaliseren, realiseer je je het weven in de hoed om de draad te verbergen en de bovenkant van je hoofddeksel volledig te sluiten. Je kunt doorgaan met andere artikelen: Cashmere is een must-have Promod, jurk: wat zijn de verschillende jurken … Reistas: krijg de beste prijs Hoe een shirt strijken: een paar trucjes Zwarte pumps: een snel overzicht Vergelijkingen, Test van het schrijven van de beste … Hoe een das te zetten: weet alles Portemonnee voor heren: wat is een portemonnee? Trenchcoat voor dames: hoe kiezen? Emilie nefnaf: weet alles over deze tv-ster … Chique avondjurk: hoe te kiezen? Badjas voor heren: Hoe een badjas kiezen voor … Militaire damesbroek: alles weten Leren damesportemonnee: Vergelijkbaar met m … Armor lux: waarom de marinière? Ring: voor welke steen om te kiezen? Houten horloge: waarom kiezen? Hoe een sjaal te zetten: alle technieken … Hoe een Braziliaanse armband te maken: de diff … Afslankcorset: enkele handige tips

Leave a Comment